Friday, March 7, 2008

Liveblog: Ominstallation Av Windows XP

Att döma av timestampen på de flesta systemfiler är min nuvarande Windows-installation gjord på juldagskvällen år 2004. Det känns som att det är dags att göra en ominstallation, och varför inte liveblogga lite, eftersom det är så många som sitter hemma och läser såhär en solig fredagseftermiddag, den första riktiga vårveckan. Enjoy.

Dag 1

13:39
<@tomat> man kanske skulle ta o installera om xp.
<@tomat> vad annars en fredag liksom

14:49
<@tomat> Microsoft.Windows.XP.Professional.Student.Edition [...]
<@tomat> No activation or validation is
<@tomat> required on this one.

15:11
<@tomat> disc require for the compilation: CD-R/RW
<@tomat> disc type in the recorder: CD-ROM
<@tomat> var min enda potentiellt tomma skiva
<@tomat> så gick det med det.

15:29
Googlar om det eventuellt går att installera från nånslags extern enhet, eller från en annan partition. Det verkar vara möjligt.

15:43
Ska pröva boota till ny partition med XP-installationsskivan på, wish me luck.

19:51
Allt failade, är hemma @ Odenplan och käkar middag. Min dator är ur funktion tills vidare, får fixa när jag kommer hem. Underbart när allt går som man vill.

Dag 2

17:14
Kom hem för ett tag sen, kom på att jag glömt köpa en tom skiva, bootade från boot-skiva, fick serienummer av skalman. Lyckades få igång installationen fast från en gammal XP-skiva jag hade liggandes. Sen när jag installerat insåg jag att jag inte hade några drivrutiner till mitt nätverkskort, rotade igenom tusen skivor och lyckades hitta skivan till mitt moderkort (typ 5-6 år gammal? fint att jag sparar på sånt) så nu lyckades jag få internet och uppdatera bloggen för alla er som väntat.

Bilder finns på Flickr.

No comments: