Friday, February 15, 2008

Elveling #1

Elveling #1

Jag funderade lite på det här sist herr Elveling bytte status-meddelande på MSN. Nu är jag övertygad om att det kan fungera.

I present to you, Elveling #1: Where Thou Dost Reign Eternally.

Det här citatet gav betydligt färre hits än det förra (som jag inte bloggade och inte ens minns) men den första träffen ger oss rätt bra info.

Citatet är ursprungligen från en psalm; Oh Lord, in Thee is all my trust, skriven av Thomas Tallis. Den publicerades år 1565, originalspråket är alltså engelska och den beskrivs som en acapella-psalm. Om ni nu blir skitsugna på att sjunga den här psalmen hemma, så kan ni kolla in den här pdf:en med noter och låttext.

Det kan spekuleras i om vår käre Filip faktiskt tog del av originalpsalmen och inspirerades av just den här raden, eller om han genom något medium snappade upp denna (trots allt ganska obskyra) textrad.

1 comment:

Anonymous said...

O Lord in Thee is all My Trust är helt korrekt namnet på låten jag lyssnade på, dock har jag inte originalversionen - om någon har, kontakta mig! - utan en del av Jan Garbareks jazz/classic/worldmusic tolkning av just originalpsalmen. Låten återfinns på skivan Mnemosyne CD1 och framförs av Jan Garbarek och The Hilliard Ensemble.

Förövrigt en mycket bra låt, text och tolkning ^^