Friday, January 18, 2008

Dreamnote #4

Dreamnote #4

Kommer in på en skola, vet inte vad jag gör där, folk verkar förmoda att jag är en ny elev eftersom jag inte ser ut att passa in. En lärare kommer fram och ger mig en påse med torkade svampar och nåtslags vitt pulver. Jag flyr till biblioteket, man tar sig dit genom en lucka i golvet (lite som i #3), där nere är det lugnt, och det sitter ett gäng nördar, men de är mycket mindre än alla andra elever jag sett. En säger att de är 7 år bara. Vi ska ta oss upp och ut för att äta lunch, men när vi kommer upp är luckan helt omringad av jobbigt folk. Vi sätter oss kring luckan och får på nåt sätt mat dit, och äter där.

Läraren kommer fram igen och ger mig en lapp där jag ska skriva vad jag tänker på just nu. Jag skriver att jag vill därifrån, men jag kan inte skriva ordentligt, det ser ut som man skrev när man gick i lågstadiet, jag suddar, försöker igen, fortfarande fult. Läraren förklarar att man ska ha pulvret i maten, men av nån anledning känns det som att hon bara försöker lura mig.

Går därifrån och ska skriva in mig eller nåt, en person i overall visar vägen, går förbi massa overall-klädda in i nåtslags komplex där man behöver passerkort för att komma in, en lärare följer mig in, ner i vad som ser ut som ett laboratorium. Hon börjar peta på nån maskin som jag får för mig är en partikelaccelerator, hon ser väldigt upptagen ut så jag står där och väntar. Två personer som pratar ryska kommer in och står och argumenterar och håller på med nåt en bit bort.

Jag plockar upp en lapp ur fickan som jag fick när jag gick in i komplexet, det står "kemistbok" på den. Jag inser att jag är här för att få min bok, och att det kanske har gått lite för långt nu. Det är dags att sluta låtsas vara ny elev och åka hem, samtidigt inser jag att det är en dröm, och att jag helt enkelt bara kan vakna istället.

No comments: